Realizace Wi-Fi do MHD a zastávek v Ústí nad Labem

Facebook YouTube
Kontakt
21. srpna 2018

Realizace Wi-Fi do MHD a zastávek v Ústí nad Labem

Smart City není jen vymyšlený pojem, ale realita, která se stává stále častěji skutečností. Ústí nad Labem je tomu díky MB Wi-Fi Transport velkým příkladem. Jít po boku moderní doby a technických vymožeností přineslo dopravnímu podniku v Ústí nad Labem nejen velký ohlas a zájem u cestujících, ale také možnost, jak s nimi rychle a chytře komunikovat.

Od začátku června 2018 se lidé mohou bezplatně připojit k Wi-Fi síti ve čtyřiceti vozidlech hromadné dopravy a čtrnácti zastávkách v centru města.


MB Wi-Fi Transport od společnosti MOBILBOARD s.r.o. je řešení internetu do veřejné dopravy zajišťující nejen výborný výkon a dostupnost signálu, ale také propracovaný systém umístění Wi-Fi modulů do zastávek MHD, při kterém se musí dodržovat mnoho důležitých náležitostí a kritérií. Pracovníci MOBILBOARD museli vyřešit v rámci přípravy projektu několik nezbytných parametrů, jako například dostatečný stupeň krytí, specifické napájení individuální pro každou lokaci zastávky, vzdálenou dostupnost a celkovou ochranu zařízení proti povětrnostním vlivům a případnému vandalství.

Díky možnosti editace vstupních Wi-Fi stránek se takové řešení může využít jako výborný komunikační kanál mezi městem, resp. dopravcem a samotnými cestujícími. Díky segmentaci jednotlivých Wi-Fi zařízení je možné cíleně oslovovat cestující na různých linkách odlišným obsahem. Vše je ovládáno z jednoho místa a pohodlí počítače v kanceláři dopravce. Využití potenciálu moderních technologií je pro dopravce jedním z klíčových bodů pro udržení kvality služeb a spokojenosti cestujících.

Důkazem úspěšnosti celého projektu jsou provozní statistiky za první měsíc provozu služby, kdy Wi-Fi sít zaznamenala více jak 74 tisíc připojení. Pro město s 93 tisícema obyvatel to je zajímavý a úspěšný výsledek. Při tak velkých počtech připojení je důležitou fukcionalitou Wi-Fi vzdálená správa provozovatele a s ní spojené korekce objemu datových limitů na jednotlivá připojení.

Kontaktní formulář

Ozveme se vám.